Aan vis uit de oven heb je vaak weinig werk. Je legt stukken vis in een ovenschaal en schenkt er een beetje vocht bij om uitdrogen te voorkomen. En verder natuurlijk kruiden of andere smaakstoffen om de vis lekker te maken. Bereiden in de oven is ook een perfecte manier voor hele vissen en pakketjes van aluminiumfolie of bakpapier gevuld met vis en groenten.
Verwarm altijd de oven voor bij de bereiding van visgerechten; voor visfilets of moten op 200 °C, voor dikkere stukken op 175 °C. Vis garen in de oven gaat snel: dunne visfilets moeten ongeveer 5 tot 10 minuten in de oven, dikkere stukken 20 tot 25 minuten. Wanneer de vis bruin van kleur is maar nog niet gaar, bedek de schotel dan met aluminiumfolie.
Ingrediënten (op basis van 4 personen, per portie: 970 kJ / 230 kcal):
Bron:
V.o.f. Zeevishandel Abram de Graaf en Zoon
Snoekbaarsweg 31
3751 BK Bunschoten-Spakenburg
06 53677626 (Abram)
06 11408844 (Zeger)
KvK 32099159
Maandag | Den Burg Texel | Groeneplaats | 08:00-13:30 |
Dinsdag | Hoorn | Kersenboogerd | 08:00-16:30 |
Woensdag | Havelte | Dorpsstraat | 08:00-13:00 |
Donderdag | Egmond aan Zee | Burg. Eymastraat | 08:00-14:00 |
Vrijdag | Heerde | Bonenburgerlaan | 11:00-17:30 |
Zaterdag |
Buren Beesd |
Rondweg Dorpsplein |
08:00-12:30 13:00-18:00 |